Vila de Lux in Piata Victoriei – DE VANZARE

SE ACCEPTA DOAR PLATA CASH SAU CREDIT! Proprietar Vinde Vila de Lux in Zona Piata Victoriei Pret = 237.000 Euro (negociabil) Caseta tehnică: Suprafata construita/amprenta 38mp Suprafata desfasurata 116mp Suprafata teren 110mp Perioada executie 2013-2014 […]

SE ACCEPTA DOAR PLATA CASH SAU CREDIT!

Proprietar Vinde Vila de Lux in Zona Piata Victoriei

Pret = 237.000 Euro (negociabil)

Caseta tehnică:
Suprafata construita/amprenta 38mp
Suprafata desfasurata 116mp
Suprafata teren 110mp
Perioada executie 2013-2014

RateLaDezvoltator.ro_casa_R_schita_p_1046_1024x0-00-65

Totul a început cu dorinţa beneficiarilor de a locui urban, dar cu avantajele oferite de o casă – prezenţa grădinii şi relaţia directă cu exteriorul, precum şi o mai mare flexibilitate în distribuţia interioarelor. Hotărâţi şi curajoşi, aceştia s-au decis într-un final să cumpere o locuinţă cu demisol, parter şi etaj, cu o amprentă de numai 38 mp şi cu un teren de 110 mp, construită şi amplasată într-un cartier rezidenţial in apropiere de Piata Victoriei, cu multe clădiri similare.

Ţinând cont de starea construcţiei existente, primul pas al arhitecţilor a fost să gândească în amănunt procesul de consolidare, după care au fost înlocuite toate instalaţiile, iar apoi s-a trecut la configurarea şi finisarea noii locuinţe. Volumul principal a fost îmbrăcat în metal alb satinat, iar compoziţia simplă, geometrică este evidenţiată printr-o serie de ancadramente negre care ies din planul faţadei. Într-un soi de contrapunct, ambele volume de acces către terase – cea de la parter şi cea de la ultimul nivel – sunt îmbrăcate în lemn iroko, o sugestie subtilă a legăturii între relaxare şi natură.

Terasa de la parter, acoperită în consolă şi aşezată pe o placă înălţată, bordată cu profil metalic, continuă linia clădirii, îmbogăţind-o, şi conturează o cameră exterioară intimă, protejată, în relaţie directă cu grădina verde. Dacă acest spaţiu te trimite cu gândul la o dimineaţă însorită de week-end, când poţi savura în linişte cafeaua alături de revista preferată, terasa de la etajul al doilea pare clar destinată petrecerilor din serile calde de vară – o suprafaţă generoasă, deschisă către multiple scenarii, oferind perspective interesante asupra împrejurimilor, în special la amurg. Între acestea două se desfăşoară spaţiile interioare, care comunică printr-o scară balansată, cu trepte care plutesc şi o balustradă metalică minimalistă ce pune totodată în evidenţă, prin lumină indirectă, elementul central din beton aparent. Decizia de a lăsa betonul aparent a fost luată pentru a marca, cel puţin la nivel conceptual, elementele înlocuite: planşeul etajului doi şi diafragma casei scării.

© Cosmin Dragomir

La demisol se găsesc o bucătărie modernă, desfăşurată pe lungime şi amenajată într-un contrast rece-cald (texturi albe, neutre vs. texturi naturale, din lemn), şi un spaţiu mai tehnic, destinat în principal maşinii de spălat rufe şi uscării acestora. Structura me­talică aparentă, care înlocuieşte un zid me­dian, centrează insula şi oferă un sentiment de siguranţă.

© Cosmin Dragomir

Mai sus, urmează livingul – un spaţiu elegant şi confortabil, destinat relaxării. Etajul a fost rezolvat planimetric într-o formulă mai specială: pentru că spaţiile iniţiale nu au permis un duş de dimensiuni mai mari, acesta a fost amplasat până la urmă în dormitor. Aşa cum ne-a obişnuit echipa, băii i s-a acordat o importanţă deosebită şi a fost tratată într-un mod creativ: placajele cera­mice fac trimitere la betonul aparent, în două nuanţe, iar în duş, peretele care imită Cortenul devine elementul central al amenajării.

Cu mobilierul proiectat în întregime de arhitecţi şi realizat la comandă impecabil, gândită într-un registru cromatic restrâns, dar cu o serie de accente bine amplasate, casa afişează o imagine urbană modernă, urmărită în cele mai mici detalii.

Pentru mai multe detalii despre aceasta oferta, poti contacta si Echipa RateLaDezvoltator.ro:

Telefon: 0741.362.862 si Email: RateLaDezvoltator@gmail.com

sau Foloseste ACUM formularul urmator!

(Acest articol a fost citit de 597 de vizitatori)