Studiul Geotehnic – importanta sa pentru terenuri si constructii

Atunci cand planuiti achizitionarea unui teren sau demararea unei constuctii, una dintre primele etape este realizarea unui Studiu Geotehnic, atat pentru determinarea naturii terenului de fundare si compozitiei straturilor sale, cat si pentru dimensionarea corecta […]

Atunci cand planuiti achizitionarea unui teren sau demararea unei constuctii, una dintre primele etape este realizarea unui Studiu Geotehnic, atat pentru determinarea naturii terenului de fundare si compozitiei straturilor sale, cat si pentru dimensionarea corecta a fundatiilor si calcularea elementelor de rezistenta, pentru a prevenii eventualele degradari in timp a viitoarei constructii, si uneori este realizat si pentru protectia constructiilor invecinate si protejarea mediului.

casa_pe_piloni_Pentru cei care planuiesc sa cumpere un teren, realizarea unui Studiu Geotehnic este vitala si le va furniza informatii despre natura terenului respectiv, cat de gros este stratul vegetal, daca acel teren are in compozitie umplutura si la ce adancime se afla terenul bun pentru fundare. Daca un teren contine umplutura, este posibil ca viitorul proprietar sa fie nevoit sa investeasca, suplimentar fata de fundatie, de la 5.000 Euro pana la 20.000 Euro, uneori chiar mai mult, in piloni pentru sustinerea fundatiei sau alte solutii tehnice de fixare a terenului de sub viitoarea constructie. De aceea este bine sa fim avizati in legatura cu natura terenului, inainte sa cheltuim cateva zeci de mii de Euro pentru cumpararea unui teren cu umplutura, nisipos sau neadecvat pentru constructie.

De asemenea, folosirea unui Studiu Geotehnic de la un vecin din apropiere, nu ne poate garanta sa terenul nostru sau cel pe care urmeaza sa-l achizitionam, are aceleasi straturi componente cu cel al vecinului.

Putem realiza un astfel de Studiu Geotehnic pentru terenuri din Bucuresti si Ilfov si pe o raza de aproximativ 50km imprejur, pentru pretul de 1.000 Lei (fara verificare) si 1.350 Lei (cu verificare), pentru un foraj. Ne putem deplasa si in alte zone ale tarii, dar va trebui sa discutam inainte, pentru a va face o oferta personalizata, care sa contina si costurile suplimentare de transport.

Aici puteti vedea cum se realizeaza Studiu Geotehnic [Apasa Aici]

Realizare studiului este compusa din mai multe etape: programarea prelevarii probelor, prelevarea efectiva a probelor de sol cu un echipament profesional GeoProbe 6620DT, studierea in laborator a probelor, elaborarea Studiului Geotehnic, toate aceste etape pot dura intre 5 zile si 10 zile, in functie de numarul de solicitari pe care le avem.

Respectarea acestui prim pas, va ajuta si sa oferiti informatii corecte si complete proiectantilor de rezistenta, astfel incat acestia nu vor fi nevoiti sa supradimensioneze fundatiile si structura de rezistenta, pentru a se asigura ca viitoarea cladire se va comporta perfect, din punct de vedere dinamic, in cazul unui seism sau ca nu se va scufunda sub propria greutate.

Realizarea Studiului Geotehnic este impusa prin lege, normativul care reglementeaza acest lucru fiind NP 074/2007 privind documentatiile geotehnice pentru constructii.

Pentru alte detalii referitoare la conditiile in care putem realiza un Studiu Geotehnic pentru Dvs., va invitam sa ne contactati la 0741.362.862 sau RateLaDezvoltator@gmail.com.

(Acest articol a fost citit de 5434 de vizitatori)