Secretele Nescrise ale Caselor de Lemn

Am decis sa scriem acest articol despre Case pe Structura de Lemn, ca urmare a numeroaselor intrebari pe care le-am primit de la clientii nostri. Inca de la inceput trebuie spus ca orice tehnologie de constructie, […]

Am decis sa scriem acest articol despre Case pe Structura de Lemn, ca urmare a numeroaselor intrebari pe care le-am primit de la clientii nostri.

Inca de la inceput trebuie spus ca orice tehnologie de constructie, prezinta atat avantaje cat si dezavantaje si ca optiunea clientilor tine de zona in care se afla, de tendinte si influente locale, de educatia clientilor, de destinatia constructiei, si de multe alte considerente.

In SUA peste 70% dintre case s-au construit pe structura de lemn, cu diverse tipuri de inchideri (pereti exteriori), si cu diverse tipuri de finisaje. Avantajul a fost legat de pretul materialelor, la momentul in care s-a inceput construirea caselor pe aceasta tehnologie, dar si de mobilitatea americanilor care nu au gasit o problema sa se mute dintr-un stat in altul pentru a-si gasi un loc de munca mai avantajos, plus emigrantii care au acceptat mult mai usor aceasta tehnologie versatila, usor si rapid de construit.

In acest moment, in multe dintre statele americane, uraganele, tornadele si alte conditii climaterice extreme, i-au facut pe americani sa-si regandeasca viziunea acestui tip de constructiei.

In Europa se construiesc Case de Lemn, dar la o scara mult mai redusa, in topul preferintelor Europenilor fiind clasicele constructii de beton, caramida, BCA si chiar piatra, iar Casele pe Structura de Lemn fiind raspandite in special in zonele montane.

In Romania mai putin de 10% dintre clienti ce vor case, se gandesc la o astfel de varianta pentru ca s-au documentat si au gasit cateva avantaje si mai multe dezavantaje ale acestei tehnologi de constructie.

In Romania, cele mai multe case de lemn au avut destinatie de casa de vacanta, cabana, pensiune, si nu de locuinta principala.

Avantajele legate de timpul de constructie putin mai scurt si cele legate de  izolatia termica, nu sunt intotdeauna suficiente, pentru ca in timp, o casa pe structura de lemn are nevoie de mai multe proceduri de intretinere decat una clasica.

In continuare va prezentam cateva dintre cele mai importante dezavantaje ale Caselor de Lemn:

– pretul caselor de lemn este apropiat de cel al caselor pe structura clasica, pentru ca in Romania lemnul pentru structura casei, este destul de scump, uneori putin mai ieftin, alteori similar cu cel pentru o structura clasica de beton armat;

– la partea de finisaje avem aceleasi costuri pentru ca folosim aceleasi finisaje ca si la casele pe structura clasica, ba chiar la unele dintre finisajele la o casa pe structura de lemn trebuie sa folosim materiale ignifuge (rezistente la foc), care costa mai mult;

– anual se recomanda ignifugarea si tratarea impotriva insectelor, a anumitor elemente de lemn care sunt expuse;

– cele mai multe firme de asigurari refuza sa asigure casele de lemn, iar cele cateva care accepta sa asigure astfel de case, au preturi de 4-5 ori mai mari decat pentru o casa pe structura clasica;

Acestea sunt doar cateva dintre numeroasele motive pentru care cumparatorii romani nu au agreat acest tip de constructie.

Alegerea ramane in continuare a Dvs.

Pentru alte informatii referitoare la articolele noastre, nu ezitati sa ne contactati.

Echipa RateLaDezvoltator.ro

Telefon: 0741.362.862.

Email: RateLaDezvoltator.ro

(Acest articol a fost citit de 1151 de vizitatori)

Nu am gasit articole asemanatoare.