Modalitati de achizitie imobiliara cu plata in rate sau transe

In ultimii 2 – 3 ani, atat Dezvoltatorii imobiliari cat si agentii imobiliari care intermediaza apartamente si case noi, au fost pusi in situatia de a gandi noi variante de vanzare si au fost nevoiti […]

In ultimii 2 – 3 ani, atat Dezvoltatorii imobiliari cat si agentii imobiliari care intermediaza apartamente si case noi, au fost pusi in situatia de a gandi noi variante de vanzare si au fost nevoiti sa ofere clientilor cat mai multe solutii pentru achizitia proprietatilor pe care le aveau in portofoliu, in conditiile in care bancile au pus din ce in ce mai multe conditii pentru creditare.

Astfel, cu multa imaginatie, oamenii de imobiliare au gandit variante multiple, de la clasicele transe de plata, putin mai relaxate, dar pe o perioada scurta, 1-2-5 ani, la variante mai complexe, in care Dezvoltatorul evalueaza  proprietatea Cumparatorului si o considera ca si avans, urmand ca Dezvoltatorul sa o vanda ulterior prin metodele proprii, ca sa obtina cash-ul pe care deja l-a creditat ca si avans, iar alti Dezvoltatori prefera sa-ti „inchirieze” apartamentul pe o perioada medie, astfel incat sa-ti poti cauta finantare.

Va prezentam in continuare cateva dintre mecanismele de criza pentru vanzarea de apartamente si case noi.

Plata in Rate La Dezvoltator

Clientul trebuie sa dispuna de un avans de la 4.000-5.000 Euro pana la 15.000-20.000 Euro in anumite cazuri.

Perioada pe care se pot plati aceste rate la Dezvoltator difera de la 1-2-3-5 ani si pana la 10 ani sau chiar 30 de ani in cazul unor Dezvoltatori imobiliari.

Plata in transe

In general, aceasta medoda se foloseste atunci cand Clientul castiga sume consistente de bani la diverse intervale de timp, dar nu lunar, sau asteapta bani de la o ruda sau dintr-un credit pentru care aprobarea dureaza uneori si cateva luni sau are o alta proprietate de vanzare.

Situatia in care aveti o alta proprietate si dezvoltatorul va asteapta un anumit interval pana cand reusiti sa o vindeti se mai numeste si Bridge (din engleza „pod”), practic Dezvoltatorul va amana cu o parte din plata, o perioada definita de timp, ca sa puteti vinde proprietatea.

In aceasta varinta de plata, Clientul previzioneaza sau stie cu exactitate ce sume de bani va avea si la ce moment, si pe baza acestor informatii de plata se realizeaza contractul si apoi plata se face cu avans si apoi 2-3-5-10 transe, in functie de fiecare situatie, dar care vor fi platite intr-un timp scurt de la semnarea contractului (cateva luni, maxim un an).

Schimb de proprietati

In acest caz, Dezvoltatorul imobiliar accepta proprietatea cumparatorului, in locul avansului, o evalueaza la o anumita suma, iar diferenta se poate plati prin orice alta metoda acceptata de Dezvoltator, cash, credit, transe, rate la dezvoltator.

Rent to Buy – inchiriere cu optiune de cumparare

Este metoda preferata de tinerii care au un avans mic, dar care intr-un timp scurt sau mediu, vor avea posibilitatea sa contracteze un credit sau jobul le va permite sa faca rost de sume mai mari.

La semnarea contractului, se va plati un avans, 10-20%, clientii se pot muta in cateva zile si vor plat lunar chirie, si oricand pe perioada contractului, pot plati integral apartamentul conform unei grile de preturi anexate contractului sau conform listei oficiale de preturi a Dezvoltatorului.

 

Solicita oferta!

[wp_crm_form form=contactare_rateladezvoltatorro]

(Acest articol a fost citit de 10376 de vizitatori)