Mitul Caselor de Lemn versus Case de Beton si Caramida sau BCA

Deseori clientii nostri ne intreaba daca varianta de casa de lemn ar fi mai ieftina decat o casa pe structura clasica de beton armat si caramida sau bca si exista argumente si pro si contra, […]

Deseori clientii nostri ne intreaba daca varianta de casa de lemn ar fi mai ieftina decat o casa pe structura clasica de beton armat si caramida sau bca si exista argumente si pro si contra, dar va putem spune cu siguranta ca o casa pe structura clasica, are mult mai multe avantaje pentru o perioada lunga de folosinta.

Atata timp cat ofertele de case de lemn, adica doar structura casei, fara finisaje, costa intre 180 si 250 Euro / mp, iar o casa pe structura clasica de beton armat si caramida sau bca, costa intre 200 si 220 Euro / mp la rosu, este evident ca mult mai avantajos sa construiesti cu aceeasi bani o casa pe structura clasica.

In primul rand, orice oferta de casa de lemn, pare mai ieftina, pentru ca nu sunt incluse in oferta, costurile legate de fundatie.

In al doilea rand, in ofertele de case de lemn, nu este inclusa izolatia exterioara si nici finisajele interioare.

In al treilea rand, trebuie luate in calcul instalatiile pentru o casa de lemn, si mai ales instalatiile electrice, care trebuie sa fie realizate cu materiale protejate la foc, si asta presupune costuri mai mari decat la o casa pe structura de beton si caramida.

In concluzie, diferenta dintre o casa de lemn si o casa clasica, o reprezinta stalpii, grinzile si peretii, care la una sunt de lemn si la cealalta sunt de beton armat si caramida sau bca, in rest, izolatia exterioara este aceeasi, finisajele interioare sunt aceleasi, instalatiile sunt aceleasi, acoperisul este acelasi.

Avantajul principal pentru o casa de lemn il reprezinta timpul de executie pentru structura, aprox. 2 saptamani, dar timpii pentru finisare, raman aceeasi ca si in cazul celei clasice.

Un dezavantaj major in timp pentru o casa pe structura de lemn, il reprezinta faptul ca lemnul trebuie intretinut si tratat relativ des, asta presupune costuri, plus ca firmele de asigurari, incheie foarte rar, poate chiar refuza polite de asigurare pentru astfel de constructii.

O casa pe structura clasica de beton armat si caramida sau bca, are dezavantajul ca se construieste in 3-4 luni, plus aprox 2 luni autorizarea constructiei, deci un total de 6-7 luni.

Avantajul in cazul casei pe structura clasica este ca la final, rezulta o constructie mult mai trainica, pentru care nu trebuie sa facem intretinerea structurii de rezistenta decat eventual dupa 50 de ani, poate nici atunci.

Echipa noastra va poate realiza o casa „la cheie” din beton armat si caramida sau bca, la pretul de 330-350 Euro / mp.

Pentru mai multe informatii despre constructii ieftine, terenuri ieftine, case ieftine, vile ieftine, va invitam sa ne contactati: 0741.362.862 sau RateLaDezvoltator@gmail.com sau folosind formularul de contact.

(Acest articol a fost citit de 14362 de vizitatori)