Locatia terenului face diferenta pentru o locuinta ieftina

Dupa o experienta de multi ani in domeniu si dupa intalniri si discutii cu peste 5.000 de clienti si potentiali clienti, am ajuns la concluzia ca locatia in care este construita o casa sau locatia […]

Dupa o experienta de multi ani in domeniu si dupa intalniri si discutii cu peste 5.000 de clienti si potentiali clienti, am ajuns la concluzia ca locatia in care este construita o casa sau locatia in care se afla un teren, valoareaza 80% din decizia finala a cumparatorului de a achizitiona sau construi intr-o anumita zona.

Decizia clientilor este influentata de distanta fara de locul de munca, de cele mai multe ori, cu toate ca locatia in care ne desfasuram activitatea profesionala, se poate schimba odata cu jobul, odata cu deschiderea unui alt punct de lucru, odata cu inchiderea firmei, etc.

Aceeasi decizie este influentata de proximitatea fata de centre comerciale, parcuri, statii de autobuz, metrou, cartiere de elita sau rau famate, scoli, gradinite, spitale, etc, etc.

O alta componenta importanta in luarea deciziei poate sa fie legata de rude si prieteni, si de cele mai multe ori, clientii cauta locatii apropiate de familie sau prieteni, astfel incat odata cu schimbarea locuintei sa nu se izoleze de acestia, si sa ii poata vizita cu usurinta sau sa poata fi vizitati de catre ei.

Daca discutam despre construirea unei case noi, lucrurile se schimba putin, pentru ca cei care doresc sa-si construiasca o casa, vor sa aiba si un teren liber in jurul acesteia pentru o mica gradina, un loc de joaca pentru copii, locuri de parcare, etc, si asta presupune un teren de minim 350-400 mp sau poate mai mare.

Un loc de casa de 350-400 de mp se gaseste la un pret rezonabil (10-20-30 Euro / mp), in general in zonele de margine de cartier sau chiar in Ilfov, zone care inainte de 1989 erau campuri ale CAP si IAS, iar apoi au fost retrocedate si transformate in „campuri cu vile” sau cartiere rezidentiale, pretul fiind influentat in mare parte de utilitati si caile de acces.

Un important subiect pe care il discut cu o parte dintre clientii care vor sa construiasca cu ajutorul nostru, este cel legat de pretul constructiei care poate sa difere chiar si in functie de locatie, si le dezvalui ca o casa, va costa aproximativ 300-350 Euro / mp daca ne referim la orice zona din jurul Bucurestiului sau Ilfov, dar ca pretul locuintei va fi putin mai mare (aprox 400-450 Euro / mp), daca ne referim la o constructie in Bucuresti, pentru ca se adauga taxe pentru accesul utilajelor de mare tonaj in oras, si alte costuri sau taxe diferite in cazul unei constructii in zona urbana.

Rezulta ca daca cineva are un teren intr-o zona centrala a Bucurestiului sau intr-un cartier al acestuia, va avea costuri putin mai mari decat cei care construiesc la marginea orasului sau in Ilfov, dar terenul face marea diferenta de pret.

Este clar ca in cazul alegerii terenului, luam in calcul avantaje si dezavantaje, plusuri si minusuri, si daca nu avem buget suficient va trebui sa facem chiar si unele compromisuri: un teren in centru sau cartier, costa mai mult si poate sa insemne zgomot, agitatie, poluare, dar utilitati si mijloace de tranport in apropiere, pe cand un teren la marginea orasului, costa mai putin si poate sa insemne utilitati la o oarecare distanta si acces la mai putine mijloace de transport, dar liniste si aer curat.

Fiecare client ia decizia in functie de banii din portofel, stilul de viata, asteptari legate de viitor si venituri pe termen lung, utilitati si costul lunar al acestora, nevoi legate de spatiul util de locuit, experiente anterioare legate de locuinta si locatii, cartiere sau vecinatati, etc.

Sfatul nostru legat de teren este sa alegeti terenul pe care vi-l permiteti, intr-o zona pe care o doriti, iar ca utilitati ar trebui sa aveti cel putin electricitate la acel teren, terenul nu trebui sa fie foarte mare, pentru ca presupune costuri de intretinere.

Sfatul nostru legat de locuinta este sa alegeti modelul de casa care sa aiba suprafata doar putin peste nevoile Dvs. de la momentul alegerii, sa nu realizati spatii inutile, pe care s-ar putea sa le folositi Dvs. sau copii peste 20 de ani, sali de fitness inutile, pe care le veti folosi poate 1 data pe luna sau chiar deloc, sali de biliard, distractie si recreere pentru prieteni care va vor vizita 1 data pe luna sau mai rar, crame, beciuri si pivnite, care cresc considerabil costurile costructiei, etc.

Recomandare privind o casa ieftina, de aproximativ 85 mp, ca si cea pe care o putem construi pentru Dvs. la pretul de aproximativ 300 – 350 Euro / mp, ar trebui sa contina:

  • un living room /sufragerie, de aprox 20 mp,
  • o bucatarie, de aprox 8-10 mp cu loc de luat masa inclus, si un spatiu de depozitare alimente, aprox 2-3 mp,
  • un dormitor matrimonial cu dressing room, de aprox 18-20 mp,
  • un dormitor pentru copil, de aprox 15 mp,
  • o baie principala, de aprox 8 mp,
  • o baie de serviciu, de aprox 4-5 mp cu cabina de dus, in care sa fie montata si masina de spalat,
  • un spatiu tehnic, camera tehnica, ca si anexa a casei, dar cu acces din interior, de aprox. 4-5 mp.

Pentru mai multe informatii, solicitati o intalnire cu unul dintre consultantii nostri tehnici la numarul de telefon 0741.362.862 sau la adresa de email RateLaDezvoltator@gmail.com

(Acest articol a fost citit de 1925 de vizitatori)