Investitiile in imobiliare o noua tendinta in Romania

Toata lumea cunoaste situatia bancilor din Grecia si Cipru si multi dintre cei care au bani in banci se gandesc, ca o situatie asemanatoare poate aparea si  in Romania sau alte tari europene care pareau […]

Toata lumea cunoaste situatia bancilor din Grecia si Cipru si multi dintre cei care au bani in banci se gandesc, ca o situatie asemanatoare poate aparea si  in Romania sau alte tari europene care pareau stabile.

Din acest motiv, persoanele care vor sa economiseasca, au cautat variante alternative si cat mai sigure, pentru a-si plasa banii pe perioade medii sau lungi. O varianta de investitie si economisire a fost aurul, destul de stabila si sigura.

O foarte buna modalitate de economisire, ramane si investitia in imobiliare, dar nu facuta in orice conditii, ci facuta impreuna cu un consultant de investitie sau un consultant imobiliar, care poate evalua mai bine investitia pe o perioada mai lunga de timp.

In plus, un consultant bun imobiliar, cunoaste si urmatoarele faze de dezvoltare ale locatiei sau zonei unde se face investitia si cunoaste informatii din piata, cu privire la tendintele generale.

S-a ajuns la o situatie asemanatoare cu cea a anilor 2000-2007, cand banii erau investiti in imobile, in terenuri, pentru economisire.

Din Ianuarie 2013 si pana in Iunie 2013, am tranzactionat 38 de terenuri, in special in Ilfov, cu plata cash sau plata in rate sau plata in transe. Cele mai cautate zone pentru achizitia de terenuri au fost: Berceni, Prelungirea Ghencea, Popesti-Leordeni, Chiajna, Rosu, Bragadiru, Otopeni, Mogosoaia, Pantelimon si Voluntari. In aceeasi perioada ni s-au solicitat 11 constructii in Bucuresti si Ilfov, cu suprafete cuprinse intre 64 mp si 120 mp, in special case mici, case economice, usor de intretinut si usor vandabile.

Ne-au fost solicitate oferte de terenuri ieftine si cat mai bine pozitionate si unii clienti, ne-au declarat ca fac respectivele achizitii „ca sa il avem mai tarziu” sau „ca sa fie acolo” sau „poate ne vom construi vreodata o casuta” sau „avem niste bani si nu mai avem incredere sa-i tinem la banca plus ca nu primim dobanda prea mare” sau „ca sa construim o casa si apoi sa o vindem”.

O alta categorie de clienti, este cea a clientilor care investesc in garsoniere sau apartamente, in special in imobile noi si bine pozitionate, pe care sa le poata inchiria atata timp cat nu le folosesc in mod direct. Unii dintre acesti clienti se afla in strainatate si ne solicita si servicii de „property management” pentru respectivele imobile.

Si ultima categorie de mici investitori, ar fi cea a clientilor care au si bani si timp de asteptat si ne solicita un teren ieftin, pe care apoi ne solicita sa construim una dintre casele noastre ieftine, pe structura clasica de beton armat si caramida sau bca, si mai apoi ne solicita si sa vindem casa pentru ei, cu un anume profit.

Spre exemplu: cumpara un teren de 400-500 mp cu 13.000 Euro, construiesc o casa cu 27.000 Euro (parter sau parter si mansarda), mai au cheltuieli cu acte, bransamente si documentatii inca 5.000 Euro = 45.000 Euro si ne solicita sa vindem proprietatea respectiva cu aprox 57.000 Euro sau 59.000 Euro. Rezulta un profit de 12.000 – 14.000 Euro in 6 luni, adica aprox 2.000 Euro / luna.

Nicio banca sau institutie financiara nu le poate oferi o dobanda de acest nivel pentru un interval de 6 luni.

Pentru mai multe informatii despre investitii in terenuri, case, vile, constructii, va invitam sa ne contactati: 0741.362.862 sau RateLaDezvoltator@gmail.com sau folosind formularul de contact.

(Acest articol a fost citit de 2283 de vizitatori)