Extrasul de Carte Funciara

Daca aveti nevoie de ajutor pentru obtinerea acestor documente, va rugam sa ne contactati la 0741.362.862.   DESCRIERE: Cartea funciara este un registru public care cuprinde evidenta juridica integrala si exacta a imobilelor, proprietatea persoanelor fizice si juridice din […]

Daca aveti nevoie de ajutor pentru obtinerea acestor documente, va rugam sa ne contactati la 0741.362.862.

 

DESCRIERE:

Cartea funciara este un registru public care cuprinde evidenta juridica integrala si exacta a imobilelor, proprietatea persoanelor fizice si juridice din aceeasi localitate, cu indicarea drepturilor reale imobiliare.

Extrasul de carte funciara reprezinta un document legal care se prezinta sub forma unui formular standard ce cuprinde informatii referitoare la toate datele de identificare si situatia juridica actuala a imobilului, cum ar fi: descrierea imobilului, numele si prenumele proprietarului, actele in baza carora s-a dobandit proprietatea, sarcinile bunului –  ipoteci, comandamente, interdictii de instrainare, privilegii etc.

SCOP:

Extrasul de carte funciara certifica toate datele de identificare si situatia juridica actuala a imobilului:

Descrierea imobilului, numele si prenumele proprietarilor, actele in baza carora acestia au dobandit proprietatea, sarcinile bunului: ipoteci, comandamente, interdictii de instrainare, privilegii etc.

ACTE NECESARE:

Cerere tip – de la OCPI

Act de identitate – copie

Incheierea de intabulare – copie

VALABILITATE:

Extrasul de carte funciara pentru informare nu are termen de valabilitate scopul sau fiind de a furniza informatii asupra terenului, la momentul eliberarii acestuia.

Pentru intocmirea documentatiilor de obtinere a Certificatului de urbanism si a Autorizatiei de construire, autoritatile administratiei publice locale lucreaza cu Extrase de Carte Funciara actualizate, dar nu mai vechi de 30 de zile, la data depunerii documentatiilor spre avizare.

TAXA:

20 de lei, in regim normal (3-5 zile)

100 de lei, in regim de urgenta (1 zi)

(Acest articol a fost citit de 1982 de vizitatori)

Nu am gasit articole asemanatoare.