Dezvoltatorii imobiliari iau locul bancilor si vand locuinte cu Rate La Dezvoltator

Dezvoltatorii imobiliari fac orice pentru a-si vinde locuintele. Pe langa reduceri de pret si oferte promotionale, din ce in ce mai multi dezvoltatori ofera clientilor posibilitatea de a cumpara de la ei case in rate. […]

Dezvoltatorii imobiliari fac orice pentru a-si vinde locuintele. Pe langa reduceri de pret si oferte promotionale, din ce in ce mai multi dezvoltatori ofera clientilor posibilitatea de a cumpara de la ei case in rate.

„Zgarcenia” cu care bancile acorda credite a dat peste cap planul multor romani de a avea propria casa. Conditiile de creditare foarte restrictive si scaderea salariilor fac imposibila obtinerea unui imprumut bancar in aceasta perioada, spun analistii financiari.

Dar tot ei se asteapta sa vina zile mai bune, astfel incat creditarea sa se reia. Pana atunci insa, dezvoltatorii imobiliari care nu au nevoie urgenta de lichiditati se ofera sa ii crediteze pe cei care vor o casa, dar nu pot obtine momentan un credit. si uite asa toata lumea e fericita!

Dezvoltatorii pe de-o parte pentru ca nu stau cu locuintele goale, iar pe de alta parte cumparatorii care se pot muta la ei acasa. „Clientii cer rate la dezvoltator deoarece creditele sunt scumpe si asteapta oportunitati: bancile sa opereze anumite schimbari, iar ei sa devina eligibili pentru banci si astfel au nevoie de o anumita perioada in care estimeaza ca vor putea obtine un credit mai bun”, sustine Carmen P., director Comunicare si Marketing G.C.

Un alt motiv care determina solicitarea unui credit la dezvoltator este dat de faptul ca unii cumparatori au o proprietate pe care vor sa o vanda, dar fie nu reusesc intr-un timp scurt, fie asteapta sa obtina un pret mai bun. Astfel, tranzactia poate dura cateva luni bune sau chiar un an, sunt de parere specialistii imobiliari. intr-un asemenea context, proprietarul prefera sa se mute in locuinta noua si sa o vanda pe cea veche fara a fi presati de timp.

Locuinte in rate in G.C.R.

Dezvoltatorul G.C. ofera clientilor rate pe o perioada de 18 luni. Cumparatorul trebuie sa vina cu un avans de 25% din valoarea locuintei pe care intentioneaza sa o achizitioneze. In primele sase luni, rata lunara este 700 euro, iar pretul casei nu se modifica.

„Daca dupa sase luni clientul nu poate sa isi achite integral casa, se discuta cu agentul de vanzari si exista un grafic progresiv, iar rata va creste, la fel si pretul casei deoarece si noi la randul nostru avem rate la banca care trebuie acoperite. Nu exista practic o dobanda, ea este inclusa in aceste costuri. Noi ne acoperim astfel costurile catre banca. in momentul cand am calculat aceasta rata, am inclus toate costurile pe care le avem”, spune Carmen P., Director Comunicare si Marketing G.C..

A, un alt dezvoltator care ofera rate clientilor

„Sistemul de rate a fost gandit de la sfarsitul anului 2008. De atunci dateaza ratele la dezvoltatori, cand oamenii erau speriati ca isi vor pierde locul de munca si ca nu pot lua credite de la banca. Am decis astfel sa plateasca 25% din valoarea locuintei, sa se mute si sa stea linistiti, ca nu trebuie imediat sa fuga dupa restul de 75%.

Sa nu fie stresati ca maine banca ii refuza creditul din diferite motive. Oricine vine cu un avans poate sta in casa, nu este ca la banca, nu avem un formular si daca bifam toate conditiile se incadreaza in acest sistem de rate”, ne-a declarat Alina N., Director de Marketing A..

Dupa achitarea avansului, clientul poate sta in locuinta 18 luni, timp in care plateste o chirie lunara stabilita in functie de suprafata apartamentului. La o camera, chiria este de 180-200 euro, la doua camere de 200-250 euro/luna, iar la trei camere ajunge la 300-350 euro/luna. Dupa 18 luni, chiriasul trebuie sa achite ultima transa care reprezinta 70% din valoarea casei si astfel devine proprietar.

Rate pe cinci ani in Pipera

Dezvoltatorul ansamblului C.L. din Pipera ofera clientilor rate pe cinci ani, cu un avans de 20%. Dobanda perceputa este asemanatoare de cea practicata pe piata bancara, sustin reprezentantii ansamblului. Rata este fixa, ajungand pentru un apartament de doua camere la 77.000 euro, 450-500 euro/luna.

Sursa: Fluximobiliar.ro

Solicita oferta Acum!

[wp_crm_form form=contactare_rateladezvoltatorro]

(Acest articol a fost citit de 4375 de vizitatori)

Nu am gasit articole asemanatoare.